ROC-Light Informatie Bijeenkomst

KNVvL_logo_small (3)darpas-logo-transparant.png

Voorlichting uitbreiding regeling op afstand bestuurde luchtvaartuigen met regeling voor drones lichter dan 4 kg: De ROC-light of ook wel Minidrone-regeling.

Beste belangstellende voor professioneel gebruik van onbemande luchtvaartuigen. Op 1 juli zal de Staatsecretaris van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, mvr Sharon Dijksma, de regeling in werking laten treden, die een apart regime voor drones lichter van 4 kg regelt. Daarover is het afgelopen jaar veel gediscussieerd en lijkt in een behoefte voor een bepaald deel van de professionele drone-sector te voorzien.

Op uitnodiging van het ministerie heeft DARPAS op diverse wijzen hieraan meegewerkt. Na positief kritisch te hebben gereageerd op het concept en de regeling in verband te brengen met de huidige ROC (RPAS Operator Certificate) regeling, zijn wij achter deze regeling gaan staan. Hiermee kan de professionele inzet van drones worden verbreedt.

Tegelijkertijd leven er nog veel vragen bij zowel de ROC-houders als toekomstige professionele gebruikers van onbemande luchtvaartuigen. Daarvoor organiseert DARPAS in de week van 27 juni (waarschijnlijk op vrijdag 1 juli) een middagbijeenkomst waarbij ook de betrokken ambtenaren van het Min. van IenM/DGB/Luchtvaart aanwezig zijn om uitleg te geven over de regelgeving voor professioneel gebruik.

Heeft u daar belangstelling voor, dan willen wij i.v.m. het bepalen van de grootte van de te huren zaal, zo snel mogelijk van u weten of u komt.  Indien het aantal aanmeldingen groter is dan de accommodatie kan herbergen wordt een selectie gemaakt naar volgorde van aanmelding.

We proberen de bijeenkomst centraal rond Utrecht te organiseren maar het kan ook in de Randstad worden. De toegang is voor DARPAS-leden gratis. Voor niet-leden zal er een bijdrage worden gevraagd.

Tot ziens op de voorlichtingsbijeenkomst,

Het DARPAS bestuur.