Vrijstelling minimum VFR-vlieghoogte Raamsdonksveer en Leusderheide

laag vliegen helikopterTijdens de oefening Lowlands 2017-01 oefenen vliegers van het Defensie Helikopter Commando (DHC) samen met eenheden van het Korps commandotroepen.
De oefening zal zowel bij daglicht als buiten de daglichtperiode worden uitgevoerd. Teneinde deze oefening mogelijk te maken wordt voor de aan de oefening deelnemende gezagvoerder van het DHC binnen de nader aangewezen oefengebieden (tijdelijke laagvlieggebieden) vrijstelling verleend van de vigerende minimum VFR-vlieghoogte. Gelijk de vrijstelling, vervat in artikel 7 van de Regeling minimum VFR-vlieghoogten en VFR-vluchten buiten de daglichtperiode voor militaire vliegtuigen en helikopters (hierna: de regeling), mag, indien door militaire helikopters, behorende tot of in gebruik bij de Nederlandse en bondgenootschappelijke strijdkrachten, wordt geoefend in het kader van operaties met niet-vliegende eenheden,
zo laag worden gevlogen als voor het doel van de vlucht noodzakelijk is. Dit betekent dat niet continu laag wordt gevlogen.

Download de PDF hier:
Vrijstelling minimum VFR-vlieghoogte Raamsdonksveer en Leusderheide t.b.v. oefening Lowlands 2017-01